Pro Golf Tour 2023 – Persbericht

“Dutch Swing” creëert platform voor jonge golftalenten en golfbanen in Nederland

Deze week zal in Nederland voor het eerst de “Dutch Swing” worden gespeeld. Een initiatief vanuit Golfbaan Stippelberg, Westwoud en DGC de Gelpenberg en krijgen topamateurs en toptalenten de kans om in Nederland mee te spelen op drie toernooien van de Pro Golf Tour. In totaal zullen 156 topgolfers uit binnen- en buitenland naar elk toernooi komen. Wie het golfen een beetje volgt kent ongetwijfeld de namen van Joost Luiten, Wil Besseling of een Martin Kaymer. Zij zijn oud winnaars van deze Pro Golf Tour en maakten daarmee een forse stap naar de Challenge Tour, de European Tour en internationale golfroem.

Afgelopen twee jaar heeft DGC de Gelpenberg al geslaagde edities gedraaid onder de naam FaberExposize Gelpenberg Open. Volgend jaar komt er een nieuw concept met Golfbaan Stippelberg, het Staan Open op Westwoud en DGC de Gelpenberg genaamd “Dutch Swing”. Elke baan zal zijn eigen identiteit gaan creëren en heeft de mogelijkheid om 30 topamateurs en golf professionals een wildcard te geven om mee te laten spelen tijdens hun toernooi. Het concept dat is ontstaan vanuit de golfbanen is omarmd door De NGF, Daan Slooter en Joost Luiten en dat zorgt voor een prachtige samenwerking. Voor de winnaar van de Dutch Swing ligt een wildcard klaar voor het Dutch Open 2024.

“Met de “Dutch Swing” creëren we een platform, zowel voor ontwikkeling van jonge talenten, als voor golfbanen in Nederland die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van topsport golf. Geweldig om te zien dat een idee wat al langer in het hoofd zit vorm krijgt en omarmd wordt door mooie partijen! “, aldus Dorine Daemen, directeur Golfbaan Stippelberg.

“Onder de naam “Staan Open” hebben we op De West-Friese Golfclub  een nieuwe aanwinst op de Pro Golf Tour. Deze tour organiseert momenteel 20 toernooien met spelers uit 20 landen. De ”Dutch Swing” is bedacht om de golfprofessionals van de Pro Golf Tour drie weken achter elkaar in Nederland te kunnen laten spelen, waarbij de winnaar van onze drie toernooien een wildcard krijgt in ons Dutch Open 2024”, aldus Klaas Boon van De West-Friese Golfclub

“Wij zijn erg blij met de uitbreiding van de Pro Golf Tour in Nederland en hopen samen met de beide banen een prachtige eerste editie van de “Dutch Swing” te kunnen gaan organiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit verder gaat meehelpen in de ontwikkeling van aanstormende talenten en beginnende professionals in Nederland!” aldus Niels van der Weerd, clubmanager DGC de Gelpenberg.

“De Gelpenberg is al een van onze sterke partners en ik ben erg verheugd dat Golfbaan Stippelberg en Westwoud als partners van de Pro Golf Tour aansluiten in Nederland. Met drie toernooien die de “Dutch Swing” vormen kunnen we voor de toekomst ons platform uitbreiden op het gebied van ondersteuning van jonge talentvolle golfers. We zijn erg trots om Golfbaan Stippelberg, Westwoud en DGC de Gelpenberg als officiële Pro Golf Tour golfbaan aan boord te hebben en ik kijk uit naar een prettige samenwerking”, aldus Peter Zäh, Pro Golf Tour Director.

Komende maanden zal er verder gewerkt worden aan de  “Dutch Swing”. De basis is gelegd, ongetwijfeld gaan er mooie stappen volgen in de komende maanden op weg naar augustus 2023!

www.dutchswing.nl

————————————– ——————–

Meer informatie is beschikbaar via Klaas Boon  06-85472060 of via mail baanmanager@wfgc.nl

Contact

Wil je meer weten over De Westfriese Golfclub of heb je een vraag? Neem contact met ons op.

Vandaag

17° 4 Z/W
*Laatst gewijzigd: 20 augustus - 09:50

Let op!

test