Pro Golf Tour’s ‘Dutch Swing’ ook op Westwoud

De Pro Golf Tour wordt door de European Tour erkend als toegangspoort tot de Challenge Tour en is daarmee één van de vier officiële satelliettours. Dat wil zeggen: iedereen die aan het einde van het seizoen één van de topklasseringen in de Pro Golf Tour Order of Merit bezet, mag het volgendejaar meedoen aan de Challenge Tour. 15 tot en met 17 Augustus wordt het Staan Open gespeeld op golfbaan Westwoud

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

tot het begin van de Pro Golf Tour op de Westfriese Golfclub

De Pro Golf Tour op Westwoud

Dit jaar verschijnen er kort achter elkaar drie toernooien van de Pro Golf Tour in Nederland. Deze drie wedstrijden op Nederlandse bodem zijn ondergedompeld als de ‘Dutch Swing’, wat een initiatief is van Golfbaan Stippelberg, DGC de Gelpenberg en Golfbaan Westwoud.

In de periode 14 augustus t/m 2 september krijgen topamateurs en toptalenten de kans om in Nederland in drie weken tijd drie toernooien van het satellietcircuit te spelen. Naast het prijzengeld kent de ‘Dutch Swing’ nog een heel mooie bonus: de best presterende speler in de drie toernooien krijgt van Dutch Open-toernooidirecteur Daan Slooter een wildcard voor het Dutch Open in 2024.

Topgolf in Nederland

De ‘Dutch Swing’ is een initiatief van de Gelpenberg, Stippelberg en de Westfriese Golfclub en wordt gesteund door de NGF. “Met de ‘Dutch Swing’ willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van topgolf in Nederland”, aldus Dorine Daemen, directeur Golfbaan Stippelberg. “Geweldig om te zien dat een idee wat al langer in het hoofd zat nu werkelijkheid wordt.” Niels van der Weerd, clubmanager DGC de Gelpenberg: ”Wij zijn ervan overtuigd dat de ‘Dutch Swing’ gaat meehelpen in de ontwikkeling van aanstormende talenten en beginnende professionals in Nederland.

Eigen identiteit uitstralen tijdens de Pro Golf Tour

De kwaliteit en omvang van het deelnemersveld stijgt voortdurend. Er zijn in totaal maximaal 156 spelers die afslaan bij de Pro Golf Tour-toernooien. De deelnemers komen uit meer dan 25 verschillende landen. Waarvan uiteraard ook Nederlandse deelnemers als Aydan Verdonk, Dario Antonisse, en Mike Toorop! 

Klaas Boon, manager van Golfbaan Westwoud: “De drie organiserende banen zullen elkaar versterken, maar we geven allemaal een eigen identiteit aan de toernooien. Voor het toernooi op Westwoud hebben wij in Staan Finance & Consultancy een prachtige titelsponsor gevonden.” Peter Zäh, directeur van de Pro Golf Tour, is uiteraard blij met twee extra toernooien in Nederland. “De Gelpenberg is al een van onze sterke partners en ik ben erg blij dat Golfbaan Stippelberg en Westwoud zich bij de Pro Golf Tour aansluiten. Met de ‘Dutch Swing’ kunnen we voor de toekomst ons platform uitbreiden op het gebied van ondersteuning van jonge talentvolle golfers.

Kom langs op Golfbaan Westwoud

Het Staan Open 2024 is een fantastische ervaring voor elke golfliefhebber. Kom langs op Golfbaan Westwoud en ervaar topgolf van dichtbij!

Vandaag

17° 2 N/W