De baan

De Westfriese Golfclub heeft een prachtige 18-holes golfbaan; een par 71 championship baan met een lengte van ruim 5900 meter.

18 holes

De oorspronkelijke 9 holes zijn aangelegd in 1985 door Gerard Jol en in 2005 uitgebreid naar 18 holes. De “nieuwe negen” liggen in het weidse en waterrijke West-Friese landschap met prachtige greens en goeie bunkerpartijen. De “oude negen” liggen (op wat ooit een vuilnisbelt was) tussen talrijke bomen en een sterk glooiend gebied waarbij je vaak een bogey incasseert als je niet goed plaatst vanaf de tee. Met drie par drieën is deze oude negen een genot om te spelen.

Het verschil van de parkland negen en de linksachtige weidse negen zorgt ervoor dat zowel beginnende als gevorderde golfers een grote uitdaging hebben.

Het baanrecord staat op naam van Dylan Boshart met een 61 tijdens het Dutch Junior Masters.

Baanboekje

Dit caddieboekje is met zorg samengesteld om je te begeleiden naar een lage score en hopelijk het speelplezier te vergroten. Na afloop van je ronde loop je met een goed gevoel richting hole 19 ‘Brasserie Westwoud’.

Course & Slope rating

Benieuwd hoeveel slagen jij mee krijgt op onze golfbaan? Daarvoor hebben we een Course & Slope rating samengesteld. Zo weet je precies hoeveel slagen je over de baan kunt doen met jouw handicap!

Contact

Wil je meer weten over De Westfriese Golfclub of heb je een vraag? Neem contact met ons op.

Vandaag

13° 2 N/W