Wedstrijd reglement Strokeplay Kampioenschappen

Dit reglement is een aanvulling op het Algemeen Wedstrijdreglement. Daar waar het Aanvullend Reglement in strijd is met het Algemeen Reglement, is het Aanvullend Reglement van toepassing.

Wedstrijdreglement aanvulling:

1) De wedstrijd wordt gespeeld in 2 categorieën:

a)    Het kampioenschap voor dames en heren open categorie. Deze categorie staat open voor spelers uit de handicap categorieën 1 t/m 3. Deze wedstrijden worden gespeeld door de dames van de blauwe tees en door de heren van de witte tees, zonder handicap verrekening over 54 holes; t.w. 1 x 18 en 1 x 9 holes vanaf hole 1 op zaterdag en 1 x 9 holes vanaf hole10 en 1 x 18 holes op zondag.     

b)    Een categoriekampioenschap voor dames en heren handícapcategoríe 3 – 5. De wedstrijd wordt gespeeld door de dames van de rode tees en door de heren van de gele tees, met handicapverrekeníng over 36 holes, t.w. 1 x 18 holes op zaterdag en 1 x 18 holes op zondag.

2) Voor deelname aan de kampioenschappen geldt voor alle categorieën dat een actieve handicap verplicht is.

3) De winnaar van het clubkampioenschap is de speler/ speelster met het minst aantal bruto slagen over 54 holes.

De categorie 3 – 5 winnaar zijn de spelers met het minst aantal netto slagen over 36 holes.

4) Deelnemers moeten beide dagen beschikbaar zijn.

5) De inschrijving staat open voor leden ouder dan 16 jaar gerekend op de dag dat het kampioenschap begint. Jeugdleden (jonger dan 16 jaar) mogen deelnemen aan het clubkampioenschappen, indien zij op basis van de afspraken in het jeugd integratieplan hiervoor in aanmerking komen.

6) In beginsel wordt elke ronde gestart vanaf de 1° tee. Bij grote deelname kan hier door de wedstrijdleiding vanaf geweken worden.

7)In categorie a (de officiële kampioenschappen) is een handicart niet toegestaan. In de categorieën b is dit wel toegestaan. Indien een speler gebruik wil maken van een handicart, dient hij/zij dit bij de inschrijving te vermelden. Men dient wel in het bezit te zijn van een handicartpas.

8) Caddies zijn niet toegestaan.

9) Kampioenschap: de indeling voor zaterdag vindt plaats op basis van handicap en voor de 18 holes ronde op zondag op basis van de resultaten van zaterdag. Bij de 9 holes ronde op zondag wordt er gestart in omgekeerde volgorde.

Categoriekampioenschap: de indeling voor zaterdag vindt plaats op basis van handicap en voor zondag op basis van de resultaten van zaterdag. Op zondag wordt er gestart in omgekeerde volgorde.

10) Als er meerdere spelers gelijk eindigen op de 1e plaats, vindt een “sudden death play off” plaats om de kampioen te bepalen. De play off wordt gespeeld op hole 10 en hole 18, zolang dat nodig is.

11) Met uitzondering van de 9 holes wedstrijd voor handicap categorie 1 en 2 zijn alle kaarten qualifying. Iedereen speelt voor het kampioenschap alle rondes met dezelfde handicap als waar het toernooi mee wordt gestart. De handicap veranderingen zullen pas later worden verwerkt.

Contact

Wil je meer weten over De Westfriese Golfclub of heb je een vraag? Neem contact met ons op.

Vandaag

3 N
*Laatst gewijzigd: 24 april - 09:02